جهش تولید | شنبه، ۱۰ آبان ۱۳۹۹

یلدای مهربانی - صفحه محتوایی عمومی

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

یلدای مهربانی

جشن شب یلدا جشنی است که از هفت هزار سال پیش تاکنون در میان ایرانیان برگزار می شود . هفت هزار سال پیش نیاکان ما با دانش خود دریافتند که نخستین شب زمستان بلندترین سال است .

این شب زیبا در جنوبی ترین منطقه ایران ما یعنی هرمزگان به طوری برگزار می شود که مردمانش همگی به دور هم غذاهای سنتی درست کرده و خوش می گذرانند . می توان ازین سنت غذایی نان رگاگ و درست کردن غذایی به نام سوراغ و مهیاوه که بعد از تهیه به همراه نانی میل می شود نام برد . غذای دیگری که در این شب مورد استقبال هرمزگانیان قرار گرفته هواری ماهی و قلیه ماهی است که خوردن آن در جمع صمیمی و گرم خانواده صفایی دارد. این مردمان خونگرم جنوب با زدن سازهای بادی به شادی و پایکوبی می پردازند و آخرین روز پاییز را با شادی پشت سر می گذارند و در پایانی ترین دقایق آن بزرگان فامیل برای کوچک تر ها دعای عاقبت بخیری می نمایند .