کازان دیبی

کازان دیبی یک دسر خوشمزه مربوط به کشور ترکیه است. ما در اینجا روش طبخ آن را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم:
آرد برنج  2 قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت  6 قاشق غذاخوری
شکر  یک دوم پیمانه
شیر  3 پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
وانیل  یک چهارم قاشق چای خوری . البته افزودن وانیل اختیاری است و چون دسر گلاب دارد می توان از ریختن وانیل صرف نظر کرد.
در صورت تمایل کره یا خامه  2 قاشق سوپخوری
خلال پسته  برای تزئین

 مواد لازم برای لایه کارامل:
کره  1 تا 2 قاشق سوپخوری
شکر  به مقدار لازم . مقدار شکر متناسب با کف قالب می باشد.


روش تهیه:

برای تهیه این دسر خوشمزه ابتدا  آرد برنج و نشاسته ذرت را در شیر سرد حل میکنیم.

شکر، گلاب و وانیل را اضافه کرده؛ روی حرارت ملایم میگذاریم و هم میزنیم تا به جوش آید و غلیظ شود.

مایع از روی حرارت برداشته، در صورت تمایل 2 قاشق غذاخوری کره یا خامه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رویه نبندد.

برای تهیه لایه کاراملی ابتدا کره را کف قالب مورد نظر می مالیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. اضافه کره را از ظرف خارج میکنیم. (میتوان از قالب گرد ساده و یا قالب های کوچک تک نفره هم برای تهیه  این دسر  استفاده کرد )

شکر را کف قالب پاشیده، روی حرارت میگذاریم تا ذوب شده و کاراملی شود.

قالب را از روی حرارت برداشته، چند قاشق از کرم را اضافه کره، با کارامل مخلوط میکنیم و دوباره روی حرارت میگذاریم به مدت 2 دقیقه تا کمی بجوشد.

سپس همه کرم را روی کارامل میریزیم و قالب را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار میدهیم تا خودش را بگیرد.

موقع سرو ، دسر رو به صورت نوارهاي مستطيل به پهناي حدود ٥ سانتیمتر برش مي زنيم و با يك كفگير هر برش رو رول مي كنيم و توي ظرف ميذاريم به صورتی که لایه کارامل قهوه ای رنگ در قسمت روی دسر قرار بگیرد. این دسر خیلی راحت از قالب جدا می شود.