رونق تولید ملی | دوشنبه، ۳۱ تیر ۱۳۹۸

سیب آکی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

سیب آکی

میوه بومی کشورهای غرب افریقا " آکی " Ackee که با نام سیب آکی نیز نامیده می‌شود ، درختی همیشه سبز است و در کشورهای گابون ، کامرون ، بورکینافاسو ، گینه و غتا ، گینه بیسائو ، مالی ، سنگال ، نیجریه ، توگو و سیرالئون یافت میشود .

احتمالا این میوه توسط کشتی بردگان از افریقای غربی به جامائیکا ( در دریای کارائیب میان دو قسمت قاره امریکای شمالی و جنوبی ) آورده شده است . بلندی درخت این میوه حدود 10 متر است و از خانواده لیچی میباشد که در آسیای جنوب شرقی رشد میکند .

وقتی میوه میرسد , گوشت میوه از هم جدا شده و دانه های دو رنگ مشکی و سفید آن ها دیده میشوند که بافت نرم و اسفنجی و وزنی حدود 100 الی 200 گرم دارند . اگر پوسته گلابی‌ مانند این میوه پیش از آنکه کامل برسد خورده شود ، فرد با مرگی دردناک مواجه خواهد شد. زیرا پوسته نارس آن کاملا سمی است . برای استفاده از این میوه خوشمزه و مفید ، باید صبر کرد تا میوه به رنگ قرمز یا نارنجی درآید و گوشت اسفنجی آن از دانه‌های مشکی سمی درون آن کاملا جدا شود. سپس آن را جوشاند و خشک کرد. از گوشت میوه آن با آرد و کره و شیر و نمک و فلفل و سس " وورسترشایر"سوفله درست میکنند .