رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۸

افزایش 14 درصدی برداشت انبه در هرمزگان - نمایش محتوای خبر

 

 

افزایش 14 درصدی برداشت انبه در هرمزگان

 امسال نزدیک به 19 هزار تن محصول از دو هزار و 800 هکتار از باغهای انبه هرمزگان برداشت شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : برداشت انبه نسبت به پارسال 14 و 7 دهم درصد افزایش داشت .

غلام پورافزود : افزایش سطح زیر کشت و تأمین و توزیع نهال پیوندی انبه با استفاده از ارقام تجاری سازگار با مناطق استان علت این افزایش است.

فصل برداشت انبه در هرمزگان از اواخر فروردین تا نیمه مرداد است.

وی گفت : بیشترین سطح زیر کشت و تولید با هزار و 653 هکتار و تولید 12 هزار و 854 تن به شهرستان میناب اختصاص دارد .

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود : 30 درصد محصول انبه در هرمزگان بصورت نارس برداشت می شود.

از انبه نارس بصورت تازه خوری ، تهیه ترشی ، شوری ، مربا ، لواشک و سس استفاده می شود.

هرمزگان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت انبه را در کشور دارد.

قدمت کاشت درخت انبه در میناب به 300 سال پیش می رسد و رویشگاه اصلی این درخت هندوستان است.

غلام پور گفت : ارقام محلی انبه در هرمزگان سبز انبه ، چارک ، کلک سرخ ، مشک ، عروس و هلیلی و ارقام وارداتی لانگرا ، سندری و آلفونسو است.

زمان گلدهی درختان انبه اواخر دی تا نیمه فروردین است.

انبه میوه ای گرمسیری و سرشار از ویتامینهای آ ، بی و سی ، کربوهیدراتها ، اسیدهای چرب ، پروتئینها ، اسیدهای عالی و مواد معدنی است.

از چوب درخت انبه در ساخت وسایل چوبی ، مغز هسته آن در تهیه صابون و پوست درخت انبه منبع خوبی از پانل است که در صنعت چرم سازی کاربرد دارد.

گارم زنگی ، جم ، چیکو ، گواوا یا زیتون وحشی و کُنار از میوه های گرمسیری است که در هرمزگان کشت می شود.