آش مانتی

مواد لازم برنج: یک پیمانه، معادل 200 گرم بلغور گندم: یک پیمانه، معادل 200 گرم سبزی آش: 500 گرم عدس پخته شده: 300 گرم آب‌ گوشت یا مرغ: یک لیتر آب: یک لیتر زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری پیاز سرخ شده: سه قاشق غذاخوری مواد لازم برای تهیه مانتی: آرد: 300 گرم نمک: یک‌دوم قاشق چای‌خوری تخم‌مرغ: سه عدد روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری گوشت چرخ‌کرده: 200 گرم ادویه‌جات دلخواه (زردچوبه، کاری، پودرسیر) از هرکدام: یک قاشق چای‌خوری پیاز رنده شده: یک عدد، متوسط پیاز سرخ شده: دو قاشق غذاخوری روش تهیه: برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا برنج و بلغور را از شب قبل خیس می‌کنیم . برنج را با آب می‌‌جوشانیم تا کمی پخته شود. بلغور را اضافه می‌کنیم، چندجوش که خورد، می‌پزد. حالا سبزی، آب گوشت وعدس را اضافه کرده، زردچوبه و پیاز سرخ شده را با کمی روغن زیتون گرم می‌کنیم و داخل آش می‌ریزیم. نمک و فلفل آش را اندازه کرده و اجازه می‌دهیم تا کمی بجوشد و جا بیفتد. برای آماده کردن مانتی، تخم‌مرغ، آرد، نمک و روغن‌زیتون را با هم ورز می‌دهیم تا خمیری یکدست حاصل شود. خمیر را به قطر سه میلی‌متر پهن می‌کنیم و به شکل مربع‌های کوچک 3×3 می‌بریم. گوشت چرخ‌کرده و پیاز رنده شده، پیاز سرخ شده و ادویه‌جات را با هم مخلوط می‌کنیم و به اندازه یک نخود از مایه گوشتی روی خمیرهای بریده شده گذاشته، به شکل مثلث تا می‌زنیم و به شکل هلالی دور خودش می‌پیچیم. البته شکل و اندازه مانتی ها به سلیقه خود شما بستگی دارد. مانتی‌های آماده شده را به مدت سه دقیقه داخل حجم زیادی از آب که درحال جوشیدن است، می‌ریزیم تا بپزد و آبکش می‌کنیم .حال مانتی‌ها را داخل آش می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم طعم مواد به خورد یکدیگر برود.